• Interjú

    Hogy válaszokat kapjunk

  • Vlog

    Hogy közösen gondolkodjunk

  • Blog

    Hogy elmondjuk, amit gondolunk



Blog: Kamuklíma, kamuklímacsiga, kamupolitika

Kösz csigák! Ezek voltak a paradicsompalántáim amíg meg nem zabáltátok. Ti többszázan, akik egyébként kamucsigák vagytok, kamu éghajlatváltozás miatt szaporodtok ennyire, tavaly a cimboráitokkal a kamupoloskákkal, azt megelőzően a kamukatica társaitokkal együtt valójában mind, mind politikai játékszerek vagytok. Egyszerű kis statiszták.
Egészen a vasárnapi EP-választásig azt hittem, hogy tömeges elszaporodásotok oka a klímaváltozás. Csakúgy, mint a tengerszint emelkedése, a pólusok jégsapkáinak olvadása és a sorra dőlő hőmérsékleti rekordok. Hittem a NASA-nak, amely adatai szerint évről évre megdől a Föld felszínének átlaghőmérsékleti csúcsa, és az évszázad végéig átlagosan 6 Celsius-fokkal emelkedhet bolygónk felszíni hőmérséklete.
Azt is bekajáltam, hogy rekord méretben zsugorodik az Északi-sarkot borító jég kiterjedése, hogy az olvadás miatt évente emelkedik a tengerszint. Azt a hülyeséget is elhittem, hogy savasodnak az óceánok, sőt! saját szememnek is hittem, amikor évről-évre az egyre gyakoribb áradások, árvizek tudósításait néztem szörnyülködve. Mondjuk kicsit durva, hogy annyi ember vesztette életét, vagy vált földönfutóvá, és mindezt kamuból, pontosabban az ÜGY érdekében.
Na, ezt nem tudtam! Hogy mi az ÜGY. De már átlátok a szitán. Mondjuk, egyedül nem ment volna.
A vasárnapi EP-választáson előretörtek az európai zöld pártok, és én azt hittem azért, mert egyre többen ismerik fel, hogy ez nem játék, amit eddig az emberiség a Földdel tett, az egyenes út a pusztulásba. De szerencsére Magyarország ismét nem hagyta magát megvezetni, az igazság kiderült! Jól megtervezett kommunikációs összhangban a kormány kedvenc publicistája klímakamut emleget, politológusa, biztonságpolitikusa ki is fejti hol itt a nagy átvágás: a német közéletet azért uralja a környezetvédelem, hogy ne kelljen a migrációról beszélni. A vezető európai politikai elit megpróbálja elfedni a bevándorlás kérdését. Hát így már értem! Egy világraszóló nagy átvágás részesei vagyunk mi mind. Most már ne jöjjön nekem az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága azzal, hogy 2008 óta körülbelül 21 millió ember hagyta el kényszerűen lakóhelyét a klímaváltozással összefüggő időjárási katasztrófák miatt! És szóljatok légyszi Áder János köztársasági úrnak, hogy ő se higgyen a zöldek maszlagának!
Egyébként meg a paradicsompalántáim saját magukat zabálták meg egyetlen éjszaka alatt.

Ez volt a palántasor, amíg fel nem falták magukat.